
سایمون رینولدز (Simon Reynolds) منتقد موسیقی در نشریه وایر (wire Magazine) در سال 1994 برای اولین بار از واژه “پست راک” استفاده کرد. واژهای که کمتر از ده سال بعد به یک ژانر نوظهور و پرطرفدار در موسیقی تبدیل شد. این واژه در ابتدا به قطعاتی از موسیقی راک اطلاق میشد که در ساختار خود دارای نوآوری بودند. از اواسط دهه 1990 این نوآوریها ساختار مشخصی پیدا کردند و آلبومهایی به بازار روانه شدند که از نظر محتوا و فرم با راک متفاوت بودند. در واقع سایمون رینولدز قصد داشت با معرفی این سبک از موسیقی با عنوان پست راک، سبکی از موسقی را معرفی کند که در آن از آلات موسیقی راک استفاده میشود ولی نتیجه نهایی آن راک نیست.
شکل گیری موسیقی پست راک، از سه موج صفرم، اول و دوم تشکیل شده است. موج صفرم گروههایی مانند تاک تاک (Talk Talk)، اسلینت (Slint) و گروه انگلیسی بارک سایکوسیس (Bark Psychosis) بودند. سایمون رینولدز با تحلیل و بررسی آلبوم Hex ]در مجله موسیقی موجو (Mojo Magazine)[ که در تاریخ 14 فوریه 1994 توسط گروه بارک سایکوسیس منتشر شده بود، نام پستراک را بر این سبک از موسیقی گذاشت.
موج صفرم، خود از تاثیر کارهای بزرگانی چون فرانک زاپا (Frank Zappa) و گروه پینک فلوید (Pink Floyd) بوجود آمد و نباید تاثیر این بزرگان موسیقی راک را بر این شکلگیری دست کم گرفت. موج اول افرادی بودند که آنرا شکل داده و به دیگران معرفی کردند. گروه تورتویز (Tortoise) که یک گروه آمریکایی شکل گرفته در شیکاگو است، پیشگام این موج بود. دو آلبوم Tortoise و Millions Now Living Will Never Die در سالهای ۱۹۹۴ و ۱۹۹۶ نقشی اساسی در گذار از موج صفرم به موج اول داشت. در این بین گروه کانادایی Godspeed you! Black Emperor یا به اختصار GYBE مهمترین گروه در موج اول به شمار میرود. آلبوم F♯ A♯ ∞ که در تاریخ 14 آگوست 1997 منتشر شد، یک شاهکار و تحولی اساسی در این ژانر به شمار میرود.
- ۰ ۰
- ۰ نظر